Unknown Mortal Orchestra najavili dupli album

Unknown Mortal Orchestra (uglavnom projekat novozelanđanina Rubana Nielsona) najavili su novi album, "V", i podelili su video za pesmu, “Layla”. "V" treba da izađe 17. marta preko Jagjaguwara

VIRA-LATA je režirala spot “Layla” u kojem glume Mia Bueno i Fernanda Peyerl. Na albumu je i pesma “I Killed Captain Hook”, singl objavljen prošlog oktobra, i “Weekend Run”, singl iz 2021.

"V" je snimljen u Palm Springsu sa Nielsonovim bratom Kodyjem Nielsonom, zajedno sa njihovim ocem, Chrisom Nielsonom (saksofon/flauta), i dugogodišnjim članom Unknown Mortal Orchestra, Jakeom Portraitom. Na početku pandemije, Nielson je napravio pauzu u snimanju i proveo neko vreme na Havajima kako bi bio tamo za bolesnog ujaka i pomogao svojoj majci i drugom ujaku da se presele na Havaje sa Novog Zelanda i Portlanda. Bilo je i porodično venčanje na Havajima. Braća Nielson su se potom vratila u Palm Springs da završe album.

„Na Havajima se sve pomerilo sa mene i moje muzike“, kaže Ruban Nilson u saopštenju za štampu. „Odjednom sam sve više vremena provodio shvaćajući šta je drugima potrebno i koja je moja uloga u mojoj porodici. Takođe sam naučio da su stvari za koje sam mislio da su istinite o sebi, veće nego što sam mislio. Moj način da pravim nestašluke – to nisam samo ja – to je cela moja polinezijska strana. Mislio sam da odlazim od muzike da bih se fokusirao na porodicu, ali su se njih dvoje na kraju povezali.”

U 2018. godini izdali su dva albuma: "Sex & Food" i "IC-01 Hanoi".

V:
1. The Garden
2. Guilty Pleasures
3. Meshuggah
4. The Widow
5. In The Rear View
6. That Life
7. Layla
8. Shin Ramyun
9. Weekend Run 10. The Beach
11. Nadja
12. Keaukaha
13. I Killed Captain Cook
14. Drag

Preporuka