Tunng podelili pesmu "Death is the New Sex"

Tunng su krajem avgusta najavili novi veliki projekat nazvan DEAD CLUB koji će sadržati album, podcast i razgovore o smrti i tuzi. Do sada su podelili animirani video za pesmu, "A Million Colours", a sada možete poslušati novu pesmu "Death is the New Sex". Sam Genders je izjavio o ovoj pesmi: „To je pesma o tome kako suošavanjem sa tabuima možemo doći do mjeta bliže istini i kao rezultat biti u mogućnosti da pružimo podršku jedni drugima."

DEAD CLUB album će biti objavljen 6. novembra za izdavačku kuću Full Time Hobby, dok će DEAD CLUB podcast biti dostupan od 1. septembra s prvom epizodom u kojoj je predstavljen Max Porter.

Bend je izjavio da je njegov roman "Grief is The Thing with Feathers" "bio je katalizator cijelog projekta." Tunng kažu u saopštenju za javnost: „Inspiracija za projekt DEAD CLUB započela je u vreme [našeg] šestog albuma, 2018. godine, Songs You Make Night, kada je Genders otkrio Porterov roman "Grief is The Thing with Feathers", i bio zadivljen njegovom snagom. Podelio je to sa ostatkom benda i narednih šest mjeseci su detaljno razgovarali o toj temi. "I nekako smo o tome završili i to je postala ideja", kaže on. „Mislili smo da bi ovo moglo postati projekat.“

„I to je projekat“, kaže Mike Lindsay iz benda. "To čak nije samo album, to je diskusija, to je podcast serija, to je poezija, to su kratke priče, to je ispitivanje." Becky Jacobs i Sam Genders iz benda producirali su podcast, koji govori „onima koji rade na polju smrti: filozofima, naučnicima, frontalnim radnicima i šire“. Pre toga, Tunng su 2018. godine objavili "Songs You Make At Night" za etiketu Full Song Hobby. Bio je to prvi album s originalnom postavom (uključujući članove osnivače Sam Gendersa i Mikea Lindsaya) od 2007. godine, i albuma "Good Arrows".

Preporuka