There There objavili debi album

Muzički projekat There There objavio je debitantski album "Dangerous Frequencies".

Vodja projekta je Lazar Mečanin (20) koji je uz pomoć 16 drugih mladih muzičara, audio-inženjera i dizajnera napravio album potpuno nezavisne produkcije - projekat je završen bez uticaja tj. prisustva izdavačke kuće. Album je sniman u periodima od marta 2020. do jula 2021. godine u Lazarovom kućnom studiu i Revision studiu. Na njemu se nalazi 8 autorskih pesama i 1 obrada- u pitanju je neobljavljena pesma The Velvet Undeground - Ride Into the Sun. Od 8 autorskih pesama 6 je napisao Lazar, dok je Lighthouse napisana zajedno sa Ilijom Maršićevićem iz benda Daze, a Intermission u saradnji sa Petrom Markovićem. Dve glavne inspiracije za album su bile zvučna raznovrsnost pesama na "belom albumu" Bitlsa, i prisustvo gostujućih muzičara na svakoj pesmi- npr Mezzanine od Massive Attack ili Plastic Beach od Gorillaz.

Album je dostupan na svim streaming platformama a pored toga dostupan je i za besplatno preuzimanje na sajtovima Bandcamp i SoundCloud.

https://linktr.ee/therethere

There There iza sebe ima instrumentalni EP "Phases" iz 2019. godine i nastup na beogradskom festivalu Prepad dok sastav trenutno sprema nastup gde će uživo odsvirati album u celini.

Preporuka

share
share