Supergrupa Mantra of the Cosmos podelila debi singl

Mantra of the Cosmos, nova britanska supergrupa sa članovima bendova Happy Mondays, The Who, Oasis i Ride, objavila je video za  debitantski singl “Gorilla Guerilla” preko etikete BMG. U bendu se nalaze Shaun Ryder (Happy Mondays, Black Grape), Bez (Happy Monday, Black Grape), Zak Starkey (The Who, Oasis) i Andy Bell (Ride, Oasis). Video za pesmu "Gorilla Guerilla" režirao je sin Shauna Rydera, Olli Ryder.

Originalna ideja za bend potiče od Starkeya (sina Ringa Starra iz grupe The Beatles, a takođe i trećeg bubnjara u benda Oasis i bubnjara u The Who od 1996.), ali je zaživjela s Ryderom na vokalu, Bellom na gitari i Bez i Starkey na udaraljkama.

Govoreći o novom projektu, Bell kaže: „Zadovoljstvo je biti deo benda Mantra of the Cosmos. Četiri duše istomišljenika koje slušaju istu muziku.” Što se tiče zvuka benda, Starkey ističe njihov „fantastičan psihodelični ritam, iz benda neprilagođenih autsajdera i inovatora“. Dok Ryder dodaje: "To je jebeni prijatelj", a kolega iz benda i perkusionista Bez zaključuje ""Uvek sam znao da najbolje tek dolazi."

U saopštenju za javnost se navodi da "predstoji još međugalaktičkih kiša meteora".

Preporuka

share