Still Corner najavili novi album i podelili video za pesmu "The Last Exit"

Still Corners najavili su novi album, The Last Exit, i podelili video za naslovnu pesmu. The Last Exit trebao bi izaći 21. januara 2021. godine putem njihove izdavačke kuće Wrecking Light.

Still Corners su muško-ženski američko-britanski dvojac Greg Hughes i Tessa Murray, a The Last Exit je njihov peti album, naslednik albuma Slow Air iz 2018., Dead Blue iz 2016. i Strange Pleasures iz 2013. godine.

Sa naslovima pesama poput "White Sands" i "Shifting Dunes", The Last Exit je inspiriran pustinjom, a video spot za pesmu  "The Last Exit" snimljen je u Nacionalnom parku Joshua Tree, u pustinjama Južne Kalifornije.

"Pronašli smo nešto tamo u pustinji - nešto u nepreglednim krajolicima koji su prostiru u beskraj", kaže Hughes u saopštenju za javnost. Dok je album već bio u pripremi pre pandemije, COVID-19 je naterao je bend da se malo fokusira. Murray objašnjava: „Uvek postoji nešto na kraju puta, a za nas je to bio ovaj album. Naši planovi su stavljeni na čekanje - album postavljen za izdavanje, turneje, video snimanja, putovanja. Godinama smo non-stop putovali, ali bili smo prisiljeni sve zaustaviti. Mislili smo da je album završen, ali s krizom smo pronašli novu inspiraciju i počeli ponovo pisati. "

Singl "The Last Exit" smatra se završnim poglavljem Trilogije puta benda Still Corners 'Road, i prati pesme “The Trip” i “The Message.”

The Last Exit:
1. The Last Exit
2. Crying
3. White Sands
4. Till We Meet Again
5. A Kiss Before Dying
6. Bad Town
7. Mystery Road
8. Static
9. It's Voodoo
10. Shifting Dunes
11. Old Arcade

Preporuka

share