Godina u kojoj se preseliš na drugi kontinent uglavnom je nešto specifičnija od drugih. Menjaju se jezik, vazduh, voda, klima, kultura, ulice, parkovi, valuta, ljudi i ljudi. I ljudi. Te promene su toliko korenite da sve živo pamtite više nego ikad. Čak i neke sitnice koje su se takvih godina desile teško se zaboravljaju. A muzika je sve osim sitnice. To znači da ploče u kojima uživaš u takvoj godini imaju posebno mesto na polici. I u srcu. Baš takvim pločama se bavimo u poslednjoj ovogodišnjoj Gistro FM epizodi.

Danas predstavljam 20 albuma koje sam najviše slušao u 2018. Dakako da ima mnogo boljih ploča od ovih sa moje liste, ali u tome i jeste čar individualnog izbora. Lični muzički izbor je kao priča o sebi. Gde sam bio, šta sam radio, šta me bolelo i šta me veselilo. Ovde nema najboljeg i najgoreg. Tu su samo ploče koje su me pomerile na razne načine. Mnoge od njih mi to još uvek rade, a za neke znam da nikad neće prestati. Nemam pojma da li je muzička 2018. bila generalno bogata ili siromašna, ali kako mi je od početka bila ogromna, mnogi albumi su mi postali baš takvi.

Sledeće nedelje vas čeka epizoda u kojoj slušamo neke od najlepših pesama iz ove godine. Što ćemo raditi i danas.

S nadom da nas od januara čekaju još luđe muzičke avanture, svima kojima nedelje mirišu na Gistro FM, želim da poželim sve najlepše u sledećoj godini.