Sons of Kemet podelili pesmu “To Never Forget the Source”

Britanski jazz kvintet Sons of Kemet objaviće novi album, "Black to the Future", 14. maja na etiketi Impulse! Sada su podelili drugi singl albuma, instrumental "To Never Forget the Source".

U saopštenju za medije, saksofonista i vođa benda Shabaka Hutchings izjavio je: „The Source se poziva na principe koji upravljaju tradicionalnim afričkim kosmologijama / ontološkim pogledima i simbolizira unutarnje putovanje. Faktor objedinjavanja daje smisao gledanju unazad (u nijansiranju i neprestanom dodavanju dubine kontekstualizacije i značenja prošlosti) i viđenju unapred (u nagađanju i težnji ka ostvarenju bolje budućnosti za čovečanstvo). "

Prethodno je bend podelio video za vodeći singl albuma "Hustle" na kojem gostuje Kojey Radical.

Hutchings je o novom albumu izjavio: „Black to the Future je pesma za prizivanje moći, sećanja i isceljenja. Prikazuje pokret za redefiniranje i ponovno potvrđivanje onoga što znači težnja ka Black power. Značenje nije univerzalno i kulturološki kontekst slušatelja oblikovat će njihovo razumijevanje. Ipak, na kraju sveobuhvatna poruka ostaje ista: da bi čovečanstvo napredovalo, moramo razmotriti što znači biti Crn u budućnost. "

Aktuelni album benda, "Your Queen Is a Reptile", objavljen je 2018. godine u izdanju na etiketi Impulse! i nominovan je za nagradu Merkur.

Black to the Future:
1. Field Negus feat. Joshua Idehen
2. Pick Up Your Burning Cross (feat. Moor Mother, Angel Bat Dawid)
3. Think Of Home
4. Hustle (feat. Kojey Radical)
5. For The Culture (feat. D Double E)
6. To Never Forget The Source
7. In Remembrance Of Those Fallen
8. Let The Circle Be Unbroken
9. Envision Yourself Levitating
10. Throughout The Madness, Stay Strong
11. Black (feat. Joshua Idehen)

Preporuka

share

share