Džaba ti sve ako ne znaš da sanjaš. Džaba ti sve ako umeš da sanjaš i ništa od toga ne sprovedeš u realnost. Džaba ti sve ako nemaš lepu misao koja te vodi kroz ovaj često odvratni svet u kome idioti objašnjavaju, u kome pucaju na decu iz vazdušne puške samo iz zabave, u kome veruju da je sujeverje iznad nauke i u kome je mnogo više sebičnih osoba koje su karakterno pičke od onih koji stvarno imaju pičku. Sve što znam je da ja ne bih izdržao ni dan na ovoj planeti bez snova.

Pre više od dve decenije Bernardo Bertoluči je snimio film o mladim ljudima u prevrtljivim vremenima. Pošto je Bertoluči kreativan, blesav, pun ideja, inicijative i snova, ni njegovi junaci nisu mogli biti mnogo drugačiji. Vremena su opet prevrtljiva, samo se plašim da je u njima mnogo manje nade nego te '68. u koju je smeštena radnja filma. A to je razlog više da sanjamo još luđe i šarenije nego ikad pre. Nije da će nas to spasiti, ali svakako može uneti koju zaraznu melodiju u dosadnu rege stvar, npr. Zato se današnji Gistro FM zove Dreamers.

Od noviteta čeka vas sjajno novo izdanje Ričarda Holija, prepuno krunerskih balada po kojima je najpoznatiji. Tu je i novi mediteranski album Erlenda Ojea, člana grupe Kings of Convenience. Ako se budete pitali koju novu muziku da ponesete ovog leta na more, ova dva se sama nameću. Slušamo i odličan novi album folk veterana Vilija Nelsona, ali i genijalni psihodelični rok grupe Mountain Movers koji je na pola puta između Yo La Tengo i "On the Beach" Nila Janga. Tu je još novi singl Nika Kejva, novi album benda Beak kog predvodi Džef Berou iz Portishead, a čućemo i kako zvuče The War on Drugs kada obrađuju Brusa Springstina. Danas nam društvo prave još Đino Paoli, Roj Orbison, Fransoaz Ardi, Pol Veler, Bat for Lashes, The Lemon Twigs, Red House Painters i mnogi drugi.

Prolećne nedelje imaju velike šanse da postanu letnje uz muziku iz današnje emisije. A uz nju snovi možda dobiju još koju boju.