Sleater-Kinney podelile novu pesmu "The Center Won’t Hold"

Sleater-Kinney će objaviti novi albuma The Center Won't Hold, 16.avgusta za izdavačku kuću Mom + Pop. Sada su podelili naslovnu numeru sa očekivanog albuma. Ovo je i prva nova pesma koju su podelile nakon iznanadnog odlaska bubnjarke Janet Weiss iz benda, samo mesec i po dana pre izlaska novog albuma. Singl "The Center Won't Hold" prati i lirski video koji je animirala Kristen Ferguson.

Corin Tucker (gitara/vokal) je izjavila "Ova pesma vas vodi u svet katastrofe koji se preprliće sa izborima. Ona je nešto ako misija, kao da bend pronalazi svoj put tako što postaje rock bend".

Carrie Brownstein (gitara/vokal) je izjavila "Umesto a jednostano uđemo u studio i dokumentujemo šta smo radile, želimo da istražujemo i pronađemo esenciju nečega. Da tragamo dublje. To se čini kao krucialni deo samog procesa, ne samo kraj."

Na albumu The Center Won't Hold bend je eksperimentisao sa ispoliranijim zvukom, zahvaljujući producentu Annie Clark, koja je poznatija pod imenom St. Vincent.Do sada je bend podelio singlove "Hurry On Home" i "The Future is Here"

Preporuka