Silverbacks najavili debi album

Perspektivan dablinski kvintet Silverbacks najavili su svoj debitantski album, Fad, i podelili video za pesmu „Muted Gold". Fad treba izaći 17. jula za izdavačku kuću Central Tones.

Bend kaže da je video za "Muted Gold" inspirisan Stereolab video spotovima, a prateći vokali su blago inspirisani legendama 90-ih. Ali tu je NYC post-punk/no wave vaj ranih 80ih.

U saopštenju za javnost pevač O'Kelly je to rekao o video spotu  "Muted Gold": "Video je lagano inspirisan ranim muzičkim spotovima Stereolab. To je zbirka isečaka s nekoliko šetnji benda koji smo imali u blizini našeg prostora za vježbanje prije nego što je započeo karantin. Zabavna činjenica da je Peadar radio u kuglani. Uprkos tome što nije igrao godinama, postigao je 192 poena na dan kada smo doneli kameru. "

Basista sastava Girl Band,  Daniel Fox producirao je Fad. Bend čine Kilian O'Kelly (gitara / vokal), Emma Hanlon (bas / vokal), Peadar Kearney (gitara) i Gary Wickham (bubnjevi).

Izjava za štampu dalje opisuje album i njegove teme: „Debi album Fad predstavlja zvuk benda koji pokušava da shvati bučni i razdvojeni svet - onaj koji se takmiči za vašu pažnju na svakom koraku. Za njih je to postao simbol onoga kako je to pokušati i apsorbirati svet kroz prolazne trenutke ispred ekrana, tako i kroz duge opsesivne periode kada ste fokusirani. Oni razbijaju pop-kulturu u potrazi za novim značenjem, bilo da je posveta Simpsonovima ('Fad 95'), zamišljajući izgubljeni film Johna Hughesa (Klub Silberrücken), surfovanje  youtube-om ('Pink Tide') ili pokazivanje smisla kulture mladih kroz Urbani rečnik ('Grinning at the Lid'). Na isti način na koji se moderni život može definisati njegovom nepredvidivošću, Silverbacks šarene, živopisne i bujne pesme rastavljaju njihov izvorni materijal i završavaju na mestima za koja ne mislite da hoće. "

Fad:
1. Dunkirk
2. Pink Tide
3. Drink It Down
4. Fad '95
5. Dud
6. Klub Silberrücken
7. Travel Lodge Punk
8. Just In The Band
9. Grinning At the Lid
10. Muted Gold
11. Up The Nurses
12. Madra Uisce
13. Last Orders