Secret Machines podelili pesmu "Everything Starts"

Secret Machines najavili su krajem juna svoj prvi novi album u 12 godina, Awake in the Brain Chamber, i tom prilikom podelili svoj prvi singl, "Talos's Corpse." Awake in the Brain Chamber, izlazi 21. avgusta za izdavačku kuću TSM Recordsa.

Sada su podelili još jednu pesmu sa očekivanog albuma, "Everything Starts", koja sadrži gitarske deonice pokojnog Benjamina Curtisa (bivšeg člana osnivača benda).

Brandon Curtis je izjavio: „Uvek sam se potajno nadao da bih mogao da napišem pesmu za Fleetwood Mac. Ali sve je ispadalo čudno. Pročitao sam citat Waynea Coynea, nešto poput "Ako pišete pjesmu i odmah vam se dopada, vjerovatno nije dobro. Ali kad zvuči čudno ili jednostavno ne znate za to, to je dobra stvar. "Pa, iz nekog suludog razloga to mi je ostalo na pameti. Pa sam nazvao brata da vidim može li igrati odsvirati što bi Lindsey Buckingham svirao i on je doneo ovo što ovdje imamo. "

Josh Garza je to rekao: „Awake in the Brain Chamber isto je toliko o novim počecima, koliko o poštovanju i uvažavanju prošlosti. Kad zatvorim oči i slušam 'Everything Starts', vidim tri momka u sobi kako sviraju muziku. Vidim Bena, Brandona i mene ... svi sviramo svoje instrumente, svi se smiješimo i verovatno je malo previše glasno. Na krathih i beskrajnih pet minuta odvešće me u zvučni predele koji su posebani i jedinstveni, uz zvuk koji može pružiti samo Benjamin. Drago mi je što nam je data prilika da na ovaj način odamo počast njegovoj zaostavštini i prebacimo ovu konačnu saradnju u novo poglavlje za Secret Machines. "

Posljednji album benda bio je Secret Machines, koji je bio njihov treći i objavljen 2008. To je bio prvi album bez Benjamina Curtisa, koji je napustio bend da se fokusira na svoj drugi projekt School of Seven Bells, a njegov brat Brandon Curtis i Josh Garza nastavili su sa projektom.  Benjamin Curtis preminuo je 2013. godine zbog karcinoma limfoblasta T-ćelija, u 35oj godini. "Počeo sam pisati ove pesme u vreme kada sam se osetio samim i izgubljenim i mislim da pesme imaju to u svom DNK", kaže Brandon u saopštenju za javnost. „Počeo sam deliti rane verzije sa Benjaminom koji mi je davao beleške kao i ohrabrenje. Siguran sam da bez njegovog uticaja ovaj album nikada ne bi ugledao svjetlo dana. " Brandon nastavlja: „Dok smo radili na pesmama, Josh i ja smo pazili da zadržimo bilo kakav Benjaminov uticaj kao imao svojevrsnu posvetu. Znam da Josh i ja osjećamo veliku sreću što smo imali priliku opet raditi s njim, iako posmrtno. Znam da smo oboje ponosni što ovo predstavljamo kao prvi Secret Machines u proteklih deset godina. " Secret Machines čine Brandon Curtis i Josh Garza. Na albumu su takođe učestvovali i Benjamin CurtisChris KyleBrian Bisordi Sarah PedinottiClaudius Mittendorfer je miksovao album, a Joe Lambert ga je uradio master.

Preporuka

share

share