Sad13 najavila novi album

Sad13, solo projekat Sadie Dupuis iz benda Speedy Ortiz, najavila je novi album, Haunted Painting i podelila video za novu pesmu "Ghost (of a Good Time)".  Haunted Painting izlazi 25. septembra putem Wax Nine. Video je režirala Elle Schneider.

Haunted Painting je drugi album Sad13 , naslednik LP-ja Slugger iz 2016. godine. Album je snimljen u studiju Tiny Telephone u San Franciscu i New Monkey Studio u Van Nuysu u Kaliforniji, studiju koji je 2000. godine sagradio Elliott Smith, nedugo pre smrti. Album je napravljen isključivo sa ženama,  miks je radila Sarah Tudzin (Weyes Blood, Illuminati Hotties), inženjere zvuka su Erin Tonkon (David Bowie, Esperanza Spalding) i Maryam Qudus (Thao & The Get Down Stay Down, mxmtoon) i master je radila Emily Lazar (Beck, Dolly Parton).

Na albumu su gostovali Roberta Lange iz Helada Negra, Satomi Matsuzaki (Deerhoof), Merrill Garbus (tUnE-yArD) i Rick Maguire (Pile) . Zoë Brecher svira bubnjeve tokom albuma. 

Dupuis je izjavila o albumu: „Radila sam na Haunted Painting tokom cele 2019. godine, pišući, aranžirajući i snimajući od kuće, a zatim sam završila pjesme u studijima širom zemlje u toku Speedy Ortiz turneje. Album je maksimalistički i više odgovara meni i mom ukusu nego bilo šta što sam do sada radila "

Haunted Painting:
01 Into the Catacombs
02 WTD?
03 Hysterical
04 Ghost (of a Good Time)
05 Oops…!
06 Good Grief
07 Ruby Wand
08 With Baby
09 The Crow
10 Take Care
11 Market Hotel

Preporuka

share

share