Wartales

Wartales
Shiro Games / 2023

Wartales” je open world sandbox taktički RPG. Vodite grupu plaćenika po “low fantasy” svetu koji potresa epidemija kuge, ratovi i obilje bandita i razbojnika koji zagorčavaju život običnoj bogobojažljvoj raji.

Wartales” je delo francuskog studija Shiro games, koji iza sebe imaju nekoliko igara od kojih je do sada najpopualrnija bila strategija “Northgard”, dok je  “Dune: Spice Wars” strategija zasnovana na delima Franka Herberta i njegovom legendarnom delu “Dina” trenutno u early access verziji .

Na samom početku birate birate osnovne postavke igre, poput težine, zatim da li će se igre skalirati sa napredovanjem vase družine, ili će pak na samom početku određeni regioni biti podeljeni po težini igre, ili tačnije snazi protivnika, tako da će vam biti potrebno da vašu ekipu dovedete do nekog određenog nivoa kako bi mogli da uspešno odrađujete ponuđene poslove.

Takođe na samom pčetku imate nekoliko ponuđenih ekipa od po četiri ratnika, koji su podeljeni u pet klasa, ranger (po svim karakteristikama, primaranim osobinama, dexterity i movement, oružju i načinu borbe, ova klasa bi se pre trebala zvati rogue), brute (cepanka koja vitla ratne sekire ili maljeve, sa snagom i konstitucijom kao primarnim fizičkim osobinama), swordsman (samo ime dovoljno govori, vojnik koji može koristiti mač i štit ili dvoruki mač), warrior/spearman (slično kao brut ali primarno oružje je koplje) i archer iliti strelac koji može baratati samo lukom i strelom.

Naravno, postoji opcija da izabranu družinu u startu podesiti kako želite, pormenite ama baš sve što možete pormeniti na njima, od klase, oružja, do pola i imena.

Preporuka