Hooten Hallers - Hooten Hallers [2017]

Hooten Hallers
Hooten Hallers
Big Muddy Records / 2017
9.5
9

Da bi uhvatili magiju gradića Lupus, lociranog na obalama moćnog Missourija, i njegovog čuvenog Chilli Festa, dovoljno je da pustite najnoviji album Hooten Hallersa. Odmah ćete se naći u društvu čarobne hipi kraljice Charle i njena 32 sugrađana. Ekipa mala, ali odabrana, koja sluša dobru muziku, ume da se zabavlja a ume i da pretera po koji put. 

Jedna od najvećih snaga ovog izdanja je što predstavlja iskreno slavlje regionalne specifičnosti kombinovane sa DIY estetikom, kao i sam bend, uostalom, jer je uspeo da sve ove godine ostane ispod radara, ali veran sebi i da zadrži publiku koja ga ceni baš zbog ovih kvaliteta. Od 2012. izdaju za Big Muddy Records, koji je specijalizovan za produkciju autentične američke muzike sa naglaskom na roots muziku

Od režećih vokala i gitare John Randalla preko Andy Rehmovog ubitačno čvrstog ritma do moćnog bariton i bass saxa Kellie Everet, čiji je ovo debi u Hallersima, ovo je Ozark Mountains roots rock u svom najboljem izdanju, smrtonosna fuzija punka, bluesa i folka.  

Muziku koju stvaraju oni sami nazivaju hillbilly soulom, što je i najverovatnije i najpreciznija definicija, čija se esencija može uhvatiti na "Further From Shore" i "Knew You'd Come Around". Band se najbolje snalazi na tvrdim blues rokačinama kao što su “Dig” i “Rhythm And Blues”. "Albatross" je fenomenalna obrada pesme legendarnog voditelja i muzičara iz St.Louisa Bob Reutera, još jedan naklon Missouriju. Album prikladno zatvaraju dve country stvari "200 Scrap Part 2: Scrapper's Lament" i komična "Staying Away from Joe".

Ploču su koprodicirali Kristo Baricevic, jedan od osnivača Big Muddy Recordsa, i Johnny Walker iz Soledad Brothersa, dok su gosti Ryan Koenig iz Pokey Lafargeovih South City Three kao i bivši Hooten Haller, Paul Weber. Ovo je definitivna preporuka i jedan od favorita za album godine. 

Update: Zbog prevelikog interesovanja Lupus Chilli Fest će biti pauziran 2017.godine

Preporuka