Here Today [2021]

Here Today
Crystal's Face Productions, Big Indie Pictures
Režija: 
Billy Crystal
Scenario: 
Billy Crystal
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
7.5
7

Bili Kristal (Billy Crystal) se pojavljuje kao reditelj, koscenarista i glavni protagonosta filma Here Today, priče o suočavanju starijeg čoveka sa ranim znacima demencije.

Ali, Here Today i nije previše melodramatična ili patetična storija o rekonektovanju familijarnog izgnanika sa članovima porodice, mada se dotiče i tog aspekta misije, već je više buddy priča o sponi čudne afroamerikanke i starijeg amerikanca, koji pritom ima i status selebritija u krugovima poznavaoca sedme umetnosti i teatra.

Prijateljstvo između Čarlija (Crystal) i Eme (Tiffany Haddish) počinje kao slučajni dejt legendarnog autora i njegovog fana, s tom razlikom što taj ’fan’ dolazi umesto pravog fana i nema pojma o značaju persone sa kojoj obeduje.

Taj bizaran aspekt konekcije nije sprečio jedno iskreno i zabavno prijateljstvo, koje će promeniti njihove poglede na život i resetovati njihove stavove o odnosima među ljudima.

Bili Kristal filmom Here Today kreira jedno katarzno, personalno iskustvo i nemoguće je ne primetiti i razlikovati pravog Bilija od fiktivnog lika Čarlija, a kada na to dodamo i neku vrstu ljubavnog pisma Njujorku, jer se grad, ljudi, prostori, ulice i trgovi nižu kao duhovi celuloidne trake, onda Here Today dobija obličje jedne pristojne, iskrene i emotivne drame.

Preporuka

share
share