The Dirts - The Dirts [2020]

The Dirts
The Dirts
Helvete's Kitchen / 2020
7.8
8

The Dirts su tročlani punk band iz Malmöa na jugu Švedske, koji je nastao kada je frontman Vince, pevač i gitarista benda, napisao gomilu pesama u kuhinji svog stana i nabacio ih na četvorokanalni snimač. Izdali su demo, a onda i EP pod imenom #2, na kome su pesme snimljene u periodu mart – jun 2020, što mu dođe prvi talas pandemijskog angsta koji dolazi iz zemlje u kojoj nije bilo klasičnog lockdowna. 

Većinu ovog prvog dugosvirajućeg izdanja čine odbačene pesme, koje The Dirts u početku nisu planirali izbaciti, ali su ih ipak stavili na traku i objavli kao prvi album. Produkcijski ovo deluje skromno ali ima obilje testosteronske energije i Lo-fi šarma. Teme se kreću od socijalne frustracije („I‘m So Poor“) do „emotivnijeg proživljavanja raskida“. Većina pesama je očigledno inspirisana neuspešnom vezom (ili vezama), a izbacivanje ogorčenosti  u kuhinji se pokazalo kao pun pogodak. Favoriti su „Getting Over You“, himna izolacije „Nowhere To Go“ i poslednja „ Heart's So Full (Of Hate For You)“.
The Dirts trenutno čine Vince (gitara i glas), Sasha Reiss (bas) i ... bubnjar sa kojim nisu u kontaktu već 3 meseca. Prvi album, objavljen kao kaseta na novoj etiketi Helvete's Kitchen, je rasprodat ali se očekuje novi kontigent za nekoliko nedelja, kao i drugi album. Imamo visoka očekivanja!!!  

Preporuka