of1000faces - Infinity Line [2020]

of1000faces
Infinity Line
Ming Music / 2020
8
8

of1000faces je solo projekt Matta Walkera, poznatog bubnjara i producenta, koji je sarađivao sa nekim od najpoznatijih imena alternativne muzike. Već 25 godina nastupa i snima s Morrisseyjem, Smashing Pumpkinsima, Garbageom i Filterom, sve vrijeme posvećujući se nebrojenim sporednim projektima, nezavisnim bendovima i filmskom/tv radu.

Poznat po opsesivnom pisanju i snimanju dok je na turneji, Walker je na kraju odlučio krenuti u intimniji solo poduhvat. Tako je nastao of1000faces, ime koje odražava inherentnu premisu projekta i, u isto vreme, predstavlja naklon Josephu Campbellu, autoru studije "Heroj sa 1000 lica".

Photo by Derick Smith. Treatment by Brian Doherty

Infinity Line je drugi čin u Walkerovoj Monomyyth trilogiji, instrumentalni album protkan ambijentalnim vezivnim tkivom. Ovo poglavlje nije pasivno kao njegov prethodnik, Astronomica LP, već ima širi dinamički opseg i atmosferu koja je mračnija i evokativnija. Oba albuma zrače zemaljskim pijetetom, kontemplacijom i sanjarenjem, dok koriste elemente kao primarne teme. “Kabuki of the Starred Deep“ rasprostire klavirski intro ispred  nadolazećeg soničnog pejzaža. „Somnium“ je zloslutni udah dok „Midnite Overture“ predstavlja eho u punim plućima. „Particle Behavior“, „Anaira“ i „Shadowlight“ su izolovano vibriraju, svaka u svom univerzumu.  Poliritmični lavirint „Infinity Line“ je kruna LPja i predstavlja sintezu udaraljki, gudača i elektronike, koja kreira iluziju kretanja u polusnu, bez jasnog početka i kraja.

Infinity Line predstavlja prefinjeno, individualno proživljavanje transcendentne stvarnosti, od strane avatara koji se ne libi da svoj iskonski pogled usmeri ka ekstravagantnijim i studioznijim instrumentalnim istraživanjima. Ovo subjektivno putovanje se odvija bez inercije i zasnovano je na prepuštanju, pa se samo na takav način može doživeti. Prava poslastica za ljubitelje autora i bendova kao što su Brian Eno, Tangerine Dream, Ryuichi Sakamoto i Vangelis

Preporuka

share

share