Between Two Ferns: The Movie [2019]

Between Two Ferns: The Movie
Funny or Die
Režija: 
Scott Aukerman
Scenario: 
Scott Aukerman (screenplay by), Zach Galifianakis (story by)
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
7.0
7

Vazda simpatični Zak Galifinakis (Zach Galifianakis) Netflixov šou nazvan Between Two Ferns, širi na duži format u celovečernju film, koji obuhvata njegovu jurnjavu s istočne na zapadnu obalu Amerike, kako bi ispunio misiju snimanja 10 epizoda zarad ozbljnijeg ugovora u velikoj medijskoj kući.

Autor Skot Okermen (Scott Aukerman) i naravno fiktivni voditelj Galifinakis, koncipirali su šou u kome dovodeći mahom glumačke i muzičke zvezde, smeštajući ih između dva drveta paprati, idu u bizarnu tiradu omalovažavanja, povlađujući svim mogućim stereotipima vezanim za svoje goste.

Ovo negde ide po liniji humora epizodiste filma Vila Ferela (Will Ferrell), a mnogo manje podseća na ranije radove Galifinakisa.

Galifinakisu leži vređenje gostiju, ali humor filma ostaje u senci akcije koja nema šta da ponudi, osim već viđenu jurnjavu po američkim gradovima i ruralnim predelima, sve zarad fiktivnog ispunjenja američkog sna.

Okermanov obrazac ne doseže visine transfera blama serijala Rikija Džervisa (Ricky Gervais), iako se i on i Galifinakis trude da budu što manje teatralni, ne može se izbeći utisak da je vidljivo sve unapred namešteno i prepremljeno, te mu tako zapravo najsmešniji dođu završni krediti, gde je humor iskren i realan, a ne usiljen i nemušt.

Ipak, i ovakav film upakovan je u ekonomičnih sat i dvadeset minuta, tako da može predstavljati određenu zabavu za ljubitelje lakih komedija, iako se čini da Galifinakis ima mnogo više talenta nego što nam Between Two Ferns isporučuje.