Science Fiction Volume One: The Osiris Child

Science Fiction Volume One: The Osiris Child
Storm Vision Entertainment, Eclectik Vision, Storm Alley Entertainment
Režija: 
Shane Abbess
Scenario: 
Shane Abbess, Brian Cachia
Zemlja proizvodnje: 
Australija
Jezik: 
engleski
6.9
6

Posle velikog povratka SF tematike u australijske vode, pritom mislim na George Miller-a i poslednji nastavak "Pobesnelog Maksa", nisam očekivao da će još reditelja krenuti tim putem. Umnogome, australijska kinematografija je pored Maksa, itekako imala šta da ponudi i to u domenima najprirodnijih dramskih situacija (Rabbit Proof Fence, Priscilla Desert Queen, Last Cab To Darwin itd.)

Shane Abbess kreće svojim trnovitim putem i sa filmom radnog naslova - Science Fiction Volume One : The Osiris Child unosi low-fi svežinu u ovaj žanr. Uspeo je ostvariti dosta toga sa malim budžetom, efekti koje je koristio su sasvim zadovoljavajući i iskreno mogu ići pod ruku sa blokbasterima Ratova Zvezda.

Priča je podeljena u nekoliko poglavlja, svaka sa svojim nazivom i vremenski je isprepletena prošlost i sadašnjost u pokušaju da se pojasni cela priča. Malo i previše ima naracije koja je vezivno tkivo i na kraju se to već nekako sklapa u celinu ali sa nemalo rupa. Opet, ako očekujete previše od ovog filma, sigurno ćete se razočarati, budimo realni, danas na velikom tržištu zna se ko su veliki igrači ali to ne znači da ostali ne mogu da igraju a Shane Abbess pretenduje da postane novo otkrovenje žanra.

Preporuka