I Don't Feel at Home in This World Anymore [2017]

I Don't Feel at Home in This World Anymore
Film Science, XYZ Films
Režija: 
Macon Blair
Scenario: 
Macon Blair
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
7.0
7

Ovogodišnji pobednik Sandens festivala je fini komični trilerčić, koji korespondira između koenovskih neo-noir izleta i vigilante akcijaša, a ujedno predstavlja i debi reditelja Mejkona Blera (Macon Blair).

Ništa ovde nije novo, barem što se tiče samog plota. Nepravdom pogođena Melani Linski krenuće u nezaustavljivu osvetničku pobunu protiv lopova koji su joj orobili kuću. Naravno, akcija usmerena u pravcu traženja pravde je pobuna i protiv organa reda, koji ne čine ništa kako bi joj izašli u susret, i udovoljili njenim tragovima na pronalaženju zločinaca.

Njen sajdkik postaje luckasti komšija kojeg impresivno gradi Ilajža Vud.

To dvoje smetenjaka se uparuju i kreću da isteruju pravdu na svoj specifičan način. Negde prolaze, a negde nailaze na žešće prepreke...

I Don't Feel at Home in This World Anymore je zanimljiv i zabavan film. Međutim, značajno je slabašniji od recimo sličnog mu Falling Down sa Majklom Daglasom. Estetski, Blerov film takađe pripada dekadi devedesetih, međutim, način obraćanja mu je itekako naivan, čak i za kapacitete generičke komedije.

Iako duh braće Koen kruži prostorom, Blerov prvenac ostaje na nivou većine komičnih krimića koji su svih ovih godina pokušavali da se napoje sa izvora slavnijih prethodnika.

Preporuka

share