Frank & Lola [2016]

Frank & Lola
Parts and Labor, FullDawa Films, Killer Films
Režija: 
Matthew Ross
Scenario: 
Matthew Ross
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
6.0
6

Postoji neka iskra psihološke isčašenosti u filmskom debiju Metjua Rosa, koju on nažalost nije sproveo na pravi način do samog kraja.

Moderni neo-noir seting je korektno postavljen. Imamo par koji pokušava da zauzda nagomilane emotivne naboje, u naizgled surovom okruženju. Imamo i par epizodista koji deluju više kao potencijalna pretnja, nego li kao iskrena pomoć. Tu su i neraščišćeni računi iz prošlosti, kao i unutrašnji demoni.

Međutim, kapaciteti Majkla Šenona nisu funkcionalno iskorišćeni. Njegova gluma je ostala na nivou facijalnih ekspresija, a dramski kapacitet i talenat je ostao u efemernim naznakama. Njegov kuvar (uloga u filmu) reskira, ali ostaje naivan i izigran.

Ljubavni zanos vodećeg dvojca je takođe nejasan. Otkud tolika fatalna vezanost? Dublje karakterne psihoanalize nemamo, te nam tako i njihovi postupci bivaju prilično prozaični.

Frank & Lola je zanimljiv neo-noir pokušaj, ali Rosova egzekucija nije dosegla šire domete, pa je tako i film ostao na nivou prosečnih trilera.

Preporuka

share

share