Right Now, Wrong Then [2015]

Ji-geum-eun-mat-go-geu-ddae-neun-teul-li-da
Jeonwonsa Film
Režija: 
Sang-soo Hong
Scenario: 
Sang-soo Hong
Zemlja proizvodnje: 
South Korea
Jezik: 
Korean
7.5
7

Postoji nešto magično u ovoj korejskoj romantičnoj drami što me tera na razmišljanje. Nešto što svako od nas doživljava svakog dana. Nešto što svi osećamo i vidimo oko sebe. Događaji koji se ređaju kao na traci; minuti koji prolaze, bez ikakvog reda i smisla; život koji teče uprkos našim željama i shvatanjima. Život kao esenciona srž neumitnog protoka vremena.

Ako u ovom filmu Hong Sang-sooa potražujete zabavu, akciju, neke duboke i smislene dijaloge, na pogrešnom ste tragu. Ovo je jedan od onih celuloidnih uradaka gde ćete moći da objektivno sagledate pun kadar: šta nose naši junaci, šta se nalazi na stolu, kakvo je vreme napolju, koje su boje stonjaci, dekor, zavese i kompletan aranžman prostora.

Ali, to ne znači da se vodeći par ne trudi da glumi. Jednostavno, oseća se neka skrivena hemija nalik onoj iz filma Lost in Translation. Ili mistika iz Reneovog masterpisa Last Year in Marienbad.

Narativni proces nam nudi i dve verzije iste priče.

Ova druga je nešto dinamičnija i emotivno raznovrsnija i ogoljenija. Postoji nekoliko dirljivih i simpatičnih sekvenci, koje na neobičan način impresioniraju, pogotovo ljude koji poseduju skromno znanje o običajima i kulturi Dalekog istoka.

Right Now, Wrong Then je obična i topla ljudska priča ispričana praktično u realnom vremenu, bez želje da se bilo kome dodvorava ili dopadne. Film koji pleni na diskretan i nenametiljiv način.  

Preporuka

share
share