Storytelling [2001]

Storytelling
New Line Cinema, Killer Films, Good Machine
Režija: 
Todd Solondz
Scenario: 
Todd Solondz
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English | Spanish
7.5
7

Tod Solonc (Todd Solondz) u ovom filmu praktično nastavlja svoje viviseciranje američke srednje klase, koje je započeo sa filmovima Welcome to the Dollhouse i Happiness.

Prepoznat kao jedan od najtalentovanijih režisera svoje generacije, Solonc apsolutno raskinkava mitove o postojanju harmonije u okviru srednjeg društvenog staleža, koji je odavno zamro u samozadovoljštini sopstvene učmale svakodnevice.

Za razliku o recimo cerebralnosti Linkleterovih filmova, Solonc je esteta visceralnosti. Snaga njegovih filmova izlazi iz utrobe. Storytelling je hladnokrvan, vispren, podao i na svoj specifičan način zao stejtment. Opet, komičnost određenih situacija nas podseća na životnu i sudbinsku prevrtljivost, koju Solonc servira na krajnje turoban i mračan način.

Iako za nijansu slabiji i manje potresan od filma Happiness, Storytelling u konceptualom i dramskom pogledu nikako ne zaostaje za kvalitetnijim i poznatijim prethodnikom, tako da predstavlja preporuku za ljubitelje ovakvih malih filmskih bisera. 

Preporuka