Predstavljen zaboravljeni video spot Davida Bowiea


Foto: Albert Votson (Watson)

Limitirano izdanje ChangesNowBowie najavljeno je početkom godine, u sklopu proslave rođendana Dejvida Bouvija (David Bowie), kao deo posebnih izdanja planiranih za Record Store Day.

Usled svetske pandemije ova je međunarodna proslava nosača zvuka pomerena za jun pa je tako predstavljen i novi datum izlaska najavljenog izdanja. Ono je planirano za 20. jun, a na albumu će se naći devet nikada objavljenih pesama snimljenih u novembru 1996. tokom proba za slavljenički koncert povodom Bouvijevog 50. rođendana u Madison Square Garden-u. Dejvida Bouvija tom su prilikom na snimanju pratili Gejl En Dorsi (Gail Ann Dorsey, bas, vokali), Rivs Gabrels (Reeves Gabrels, gitare, vokali) i Mark Plati (klavijature i programiranje).

Naslovnu stranu albuma ChangesNowBowie krasiće predivan crno-beli portret Dejvida Bouvija koji je snimio cenjeni fotograf Albert Votson (Albert Watson) u Njujorku te iste godine.

Dejvid Bouvi, muzičar koji nas je očarao enigmom svoje osobnosti i koji je pomerao granice kulture sa svakim projektom, ostao je jedna od najvažnijih ličnosti u svetskoj muzičkoj istoriji s toga ne treba sumnjati da će ovo izdanje biti dočekano sa veseljem brojnih obožavatelja. Kako fanovi ne bi morali dugo čekati, izdavačka kuća Parlophone će već 17. aprila objaviti digitalnu verziju izdanja, a da bi veselje bilo i veće, prehodni vikend je javnosti predstavljena i redak snimak iz arhive muzičkog i stilskog kameleona kao i jedne od najzanimljivijih ličnosti pop kulture.

Video spot „Repetition ’97“ snimljen je tokom proba za turneju “Earthling” u Hartfordu od strane slavnog redatelja Tima Popa (Tima Pope).

Vest je preuzeta sa sajta Agencije Rock Svirke - https://www.rocksvirke.com/

Preporuka

share