U današnjem Gistro FM-u čeka vas desetak novih i gomila starih albuma. Slušamo premijerno novi singl za Animal Collective, kao i pesmu koja najavljuje novi album Basije Bulat. Predstavljamo novi EP za Massive Attack, uz pesmu u kojoj gostuje njihov stari drugar Tricky. Album nedelje su snimili sjajni Norvežani The Loch Ness Mouse, i ako volite Prefab Sprout ili Belle and Sebastian, nemojte ga propustiti. Gistro evergreen album potpisuje sastav iz Beograda koji je 2006. snimio jedan od najlepših i najpotcenjenijih albuma sa ovih prostora. Tu su još aktuelni albumi za Emu Polok, M.Warda, a slušamo i novu pesmu koju je Father John Misty snimio za šou Stivena Kolbera. Čućete i jedan hit iz 1973, koji i posle toliko vremena zvuči kao jedna od najlepših pop pesama svih vremena. Ove nedelje imamo dva Gistro ćoška: u jednom se bavimo kraut rokom, u drugom francuskom pop muzikom. Između ostalog, slušamo Stereolab, Sonic Youth, Lusindu Vilijams, Silver Apples i svašta još. 

Pustite da vam nedeljni ručak u ekspres loncu zviždi u ritmu današnje Gistro FM emisije. 

Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu. 

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde.

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča. U plejeru ispod možete preslušati najnovije izdanje ove emisije.

Preporuka

share