Pogledajte: Waxahatchee - Can’t Do Much

Waxahatchee, bend koji predvodi Katie Crutchfield, najavila je januara novi album  Saint Cloud, i tom prilikom podelila video za prvi singl "Fire".  Saint Cloud izlazi 27.marta za izdavačku kuću Merge.

Saint Cloud je naslednik albuma Out in the Storm iz 2017.godine. Album je producirao Brad Cook i snimljen je tokom 2019.godine u studijima Sonic Ranch u Teksasu, i Long Pond u državi Njujork. Prateći bend na ovom albumu činili su Bobby Colombo Bill Lennox iz detrotiskog benda Bonny Doon. Njih dvojica će svirati i na turneji. Na albumu sviraju još i Josh Kaufman (Hiss Golden MessengerBonny Light Horseman) na gitari i klavijaturama i Nick Kinsey (Kevin MorbyElvis Perkins) na bubnjevima i udaraljkama. Saint Cloud je nastao nakon odluke Katie Crutchfield da se okrene trezvenom životu.

"Mislim da su svi moji albumi turbulentni i emocionalni, ali ovaj zvuči kao mala doza prosvetljenja" izjavila je Crutchfield "Malo je smireniji i manje neobuzdan."

Sada je Crutchfield podelila video za pesmu "Can’t Do Much" koji je režirala Anna Powell Teeter. O ovoj pesmi Crutchfield je izjavila "Trebala je da bude veoma nesentimentalna ljubavna pesma, ljubavna pesma sa velikom dozom realnosti. Napisana je u ranoj fazi veze, gde sve emocije prejake, ali takođe postoji i strah koji vam neda da se opustite. Nešto kao, neprijatno je što te volim toliko mnogo - potpuno ne romantično, zbog čega je meni veoma romantično."

Preporuka