Pogledajte: Thao & The Get Down Stay Down - Phenom

Thao & The Get Down Stay Down, bend koji predvodi Thao Nguyen najavili su prošlog meseca novi album Temple i tom prilikom podelili video za prvi singl "Temple". Temple izlazi 15.maja za izdavačku kuću Ribbon Music

Sada su podelili video za pesmu "Phenom" koji je snimljen aplikacijom Zoom. Planirano je da se tokom marta snimi standardni video ali su onda zbog pandemije virusa Covid-19 planovi promenjeni pa su Thao i njen tim improvizovali na veoma kreativan način. Erin Murray je korežirala video i ujedno uradila koreografiju. Jeremy Schaulin-Rioux je ko-režiser ovog video spota dok ej produkciju radila Victoria Fayad.

Nguyen je izjavila "Trebali smo da snimimo video za pesmu "Phenom" sa Erin i Victorijom u Los Anđelesu u martu. To snimanje je iz opravdanih razloga otkazano. pa je objavljivanje bilo kakavog video spota za ovu pesmu dovedeno u pitanje." Krajem marta tokom video konferencija preko aplikacije Zoom između muzičara, reditelja i producenta rodila se ideja za snimanje jednog ovakvog video spota.

U izjavi za medije stoji da je album Temple "najotvoreniji i najiskreniji do sada" i da dolazi u trenutku kada je Thao otvoreno govori o svom privantom životu i queer identiteu koji je jako dugo držala u tajnosti kako bi izbegla otuđenje od porodice i naroda kome pripada.

"Podelila sam sebe na mnogo različitih verzija" izjavila je Nguyen "Nervozna sam, ali se nadam da sada kada pripadam samoj sebi i dalje mogu da pripadam porodici, i mojoj vijetnamskoj zajednici. Smatram da je stid učinio moj rad uopštenim a ja sam uvek želela da bude specifičan. Ovaj album je konačno o tome, Dok slušate muziku, želim da znate sa kim imate posla. Moj partner kod kuće me spusta na zemlju. I sve što sada radim, kud god da idem, kad god sebe predstavim ljudima, to sam konačno prava ja."

Preporuka

share

share