The Meyerowitz Stories (New and Selected) [2017]

The Meyerowitz Stories (New and Selected)
Netflix, Gilded Halfwing, IAC Films
Režija: 
Noah Baumbach
Scenario: 
Noah Baumbach
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
8.0
8

The Meyerowitz Stories je najupečatljiviji dramaturški stejtment Noe Baumbaha u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Kompleksna porodična saga donosi i najbolji performans Adama Sandlera.

Iako na prvi pogled Baumabahovi Mejerovici neodoljivo temetski podsećaju na Andersonove Royal Tenenbaumove, Baumbahov film zapravo odlično balansira između Andersonovog hipstersko-intelektualnog humora i njujorških stilizacija Vudi Alenovih komedija iz osamdesetih godina.

Šmek ukusno dekorisanih apartmana, all-star glumačka podela, impresivno pastelisan rad kamere Robija Rajana, uz diskretan klavirski saundtrek Rendija Njumena, dovoljni su elementi za prilično memorabilnu filmsku priču.

Iako Baumbahu fali nešto malo originalnosti u dramatizaciji, njegova priča nema većih propusta, a svakako joj ne fali dinamika. Kada tome pridodamo kvalitet dijaloga, onda se tu prirodno otvara teren i za nadasve talentovane glumce da pruže svoj maksimum, i tu Adam Sendler jednostavno briljira kao propali, razvedeni muzičar, koji se bori da pod stare dane pridobije očevu (Dastin Hofman) naklonost u odnosu na mlađeg polubrata (Ben Stiler).

The Meyerowitz Stories ima dovoljno atributa i elemenata da skrene pažnju Akademije ove godine, ali sve i ako niko iz ekipe ne bude bio ovenčan Oskarom, film će biti zapamćen kao značajan Baumbahom korak napred u dosadašnjem opusu.

Preporuka

share