Pogledajte: Stephen Malkmus - Shadowbanned

Stephen Malkmus, frontmen benda Pavement, najavio je u januaru solo album Traditional Techniques i tom prlikom podelio pesmu "Xian Man". Traditional Techniques izlazi 6.marta za izdavačku kuću Matador.

Sada je podelio video za pesmu "Shadowbanned" u kome vidimo Malkmusovo lice nalpeljeno specijalnim efektima na lica poznatih muzičara među kojima su Mac DeMarco, Kim Gordon, Jason Schwartzman, Sharon Van Etten, Kurt Vile, Conor Oberst, Orono Noguchi (Superorganism) i drugi.

Traditional Techniques je treći solo album Stephena Malkmusa, snimljen je u studiju Halfling u Portlandu. Matt Sweeney (Bonnie "Prince" BillyChavez) je svirao gitaru na albumu. Traditional Techniques je, za razliku od prošlogodišnjeg albuma Groove Denied, koji je naginjao elektronici, više folk rock album.

Bend koji će pratiti Malkmusa na turneji sastoji se od sledećih članova, pored samog Malkmusa (vokal, gitara), Chris Funk (pedal steel, klavijature), Matt Sweeney (gitara), Brad Truax (bas), i Jake Morris (bubanj), a njima će se povremeno pridružiti Qais Essar (rabab) i Eric Zang (kaval, udu, daf).