Pogledajte: The Soft Cavalry - Dive

The Soft Cavalry, duet koji čine Rachel Goswell iz benda Slowdive i njen suprug Steve Clarke, prošlog meseca najavili su debi album istog imena kao i ovaj muzički projekat. Takođe su tom prilikom podelili i pesmu "Dive". The Soft Cavalry izlazi 5.juna za izdavačku kuću Bella Union

Sada su podelili i video spot za prvi sing "Dive" koji su režirali Hand Hel Cine Club. Clarke je izjavio da je pesma inpsirisana njegovim strahom od duboke vode. "Dok god mogu nogama da dotaknem dno, sve je u redu, mada i najmanja morska trava ili klizavo kamenje izaziva napade panike. Pokušavam da sebe podsetim da do sada...nikada me nije napala ajkula. Pesma "Dive"  govori o pobedi nad strahom i prihvatanje da na svaki odgovor doći će još jedno pitanje.

Steve Clarke se bavi muzikom još od kraja 90ih, svirao je bas i pevao prateće vokale sa različitim muzičarima, na njihovim studijskim snimcima ili na turnejama, kao prateći muzičar. Takođe je radio i kao menadžer turneja, radio je i na povratničkoj turneji benda Slowdive, 2014.godine, tako je i upoznao Rachel GoswellThe Soft Cavalry je njegov prvi album u kome ima kreativnu kontrolu.

U izjavi za medije Clark je opisao momenat kada je prvi put sreo Rachel Goswell:  "Sedeo sam u zadnjem delu mog kombija i pokušavao da nađem načina da smestim svu opremu benda, kada je tu još uvek bila i moja opresam sa nastupa koji sam imao veče pre toga, drgui od dva rasprodata nastupa sa Davidom Brentom." Godinu dana kasnije njih dvoje su živeli zajedno i venčali se 2018.godine. Clarke priznaje da ga je Goswell inspirisala da se posveti svojoj muzici.

Clarkov brat Michael Clark je producirao album na kome su svirali i klavijaturista Jesse Chandler(Mercury RevMidlake), gitarista Tom Livermore, i bubnjar Stuart Wilkinson.

Preporuka