Pogledajte: Sleaford Mods - Nudge It

Engleski duo, Sleaford Mods (Jason Williamson i Andrew Fearn) najavili su početkom novembra prošle godine, novi album, Spare Ribs, i tom prilikom podelili video za prvi singl "Mork N Mindy". Spare Ribs izašao je danas, 15. januara na etiketi Rough Trade

Sada su podelili video za pesmu, "Nudge It".  I u pesmi i u video spotu pojavljuje se Amy Taylor iz australijskih punkera Amyl and The Sniffers. Ograničenja zbog pandemije virusa COVID-19, rezultirala su da je  deo sa Amy Taylor snimljen odvojeno, verojatno u Australiji. Video je režirao Eddie the Wheel. Frontmen Jason Williamson izjavio je o pesmi: „Zamislite da imate ograničene mogućnosti, niste sigurni kako prolazite te sedmice i gledate kroz prozor vlažnog stana u kojem ne želite živeti , i vidjeti gomilu pozerica na fotografiranju, jer „cool arhitektura, osjećamo tvoju bol.“ Smanjene okolnosti nisu pantomima. Ako niste živjeli u njegovim okvirima, nemojte ga koristiti za došaravanje svojih ideja. To je zbunjujuće koji je žive u tim ogranišenjima i često zakopava kreativne proboje jer je zagađen pogled na njihov svet pogledima kroz tuđi privilegirani objektiv. Stoga, pazite se vrlih internet pozera, nemojte se zadovoljiti isplatom 20p, gurajte je dalje. I nemoj se izvinjavati nikome."

Bend je takođe najavio specijalnu TV emisiju SMtv Spare Ribs. Emitovaće se na njihovom YouTube kanalu ove subote (16. januara) u 15:00. EST / 12:00 PST, a sadržaće  intervjue sa saradnicima benda na ovom albumu Billy Nomatesom i Amy Taylor, plus snimke uživo sa njihovog 100 Club live nastupa i pojave posebnih gostiju kao što su John Thomson, Robbie Williams, Iggy Pop i drugi.

Naslov Spare Ribs nadahnut je pandemijom, kako Williamson objašnjava u saopštenju za javnost: „ideja o količini ljudi koji su umrli od prvog vala koronavirusa; ljudski životi su uvek potrošni za elite ... U stalnom smo stanju da budemo rezervna rebra. " Još u maju bend je objavio retrospektivu koja se proteže na celu karijeru, All That Glue. Pre toga, njihov posljednji album bio je Eton Alive iz 2019. godine.

Preporuka

share
share