Pogledajte: Sharon Van Etten - Beaten Down

Sharon Van Etten objavila je album Remind Me Tomorrow , 18.januara prošle godine za izdavačku kuću Jagjaguwar. Do sada je podelila video spotove za pesme podelila "No One’s Easy to Love", "Comeback Kid",  "Jupiter 4" i  "Seventeen".

Sada je potpuno novu pesmu "Beaten Down"za koju je podelila video u režiji Nicky i Juliana Giraffe. Pored Van Etten u spotu se pojavljuju plesačice Allison i Veronica Huber. Video je sniman u kaliforniskoj pustinji. 

Van Etten je izjavila "Beaten Down govori o ljubavi, strpljenju i empatiji. Govori o životnim izborima koji menjaju život i čvrstini da se ti izbori prate do kraja.

Remind Me Tomorrow je naslednik albuma Are We There iz 2016.godine. Album je nastao tokom njene trudnoće, tokom koje se Van Etten vratila studijama psihologije. U tom periodu pojavila se u Netflixovoj tv seriji "The OA" i bila jedan od muzičkih izvođača u tv seriji "Twin PeaksDavida Lyncha. Napisala je i muziku za film "Strange Weather" iz 2017 godine u režiji Katherine Dieckmann sa Holy Hunter i Carrie Coon u glavnim ulogama.

Album je producirao John Congleton koji je dobio originalne demo snimke i pomogao Van Ettenovoj da stvori novi zvuk, na kome je klavir u prvom planu u odnosu na prehodne albuma na kojima su dominirale gitare.