Sharon Van Etten podelila video za pesmu "Seventeen"

Sharon Van Etten objaviće novi album Remind Me Tomorrow , 18.januara za izdavačku kuću Jagjaguwar. Do sada je podelila video spotove za pesme podelila "Comeback Kid". i "Jupiter 4".

Sada ima novi video, za pesmu "Seventeen" koji je režirala Maureen Towey.

Towey je izjavila "Sharon je želela da ovaj video bude ljubavno pismo Njujorku, gradu koji je njen dom poslednjih 15.godina. Pokazala nam je sva mesta koja su je načinila muzičarem kakva je danas. Neka od ovih mesta su još uvek tu, neka su samo prazni placevi. Želeli smo da sagledamo grad iz različitih uglova, nežnog i grubog, da nađemo načine kako prelep grad može da propada ali da i dalje bude utičište nada mladog umetnika"

Remind Me Tomorrow je naslednik albuma Are We There iz 2016.godine. Album je nastao tokom njene trudnoće, tokom koje se Van Etten vratila studijama psihologije. U tom periodu pojavila se u Netflixovoj tv seriji "The OA" i bila jedan od muzičkih izvođača u tv seriji "Twin PeaksDavida Lyncha. Napisala je i muziku za film "Strange Weather" iz 2017 godine u režiji Katherine Dieckmann sa Holy Hunter i Carrie Coon u glavnim ulogama.

Album je producirao John Congleton koji je dobio originalne demo snimke i pomogao Van Ettenovoj da stvori novi zvuk, na kome je klavir u prvom planu u odnosu na prehodne albuma na kojima su dominirale gitare.