Pogledajte: SENS DEP - Nebuvital

Australijski bend SENS DEP (Sensory Deprivation) kreira muziku koja bi se mogla nazvati mešavinom shoegazea, ambienta i noisea. Bend su osnovali Andrewa i Bena Yardleyja kao sporedni projekt za melburnskog bend Laura, i njihov dugo očekivani album prvenac  Lush Desolation izlazi ovog petka, 30. novembra, a sada možete pogledati video za pesmu "Nebuvital"

SENS DEP su u početku stvarali zvukove koji prate vizuelne medije, uključujući instalacije i filmske radove, ali ovo je polako poprimalo oblik živog benda Retail Fireworks i bend je dodao Guya Rochea i Pat Fittona u svoju postavu. Uz zvuk koji se prebacio između gitariskih dron efekata, buke i elektronskih ritmova, Retail Fireworks je odsvirao niz specijalnih živih emisija širom Melbournea.

Posljednjih godina grupa se vratila svojoj prvobitnoj inkarnaciji SENS DEP, s naglaskom na snimanju. Sastoje se od Andrewa Yardleyja (gitara / bas / vox / produkcija), Bena Yardleyja (gitare / terenski snimci / produkcija) i Caz ​​Gannell (električno i akustično violončelo / noise). Snimljen tokom četiri godine u limenoj šupi, lovačkoj planinskoj kolibi, betonskim među zonama i tasmanskoj divljini, Lush Desolation jednako je proizvod okruženja u kojem je snimljen kao i same ideje. 

Lush Desolation:
1. New Dawn
2. The Gate
3. Lush Desolation
4. Server Hum, Deep Sleep
5. Nebuvital
6. Bound
7. To Build A Fire
8. Will You
9. Come Back For Me
10. Drowning Entanglement
11. Luckless Hunter

Preporuka

share
share