Kada god pomislim na Džonija Keša (Johnny Cash)  u glavi mi je potresan spot za pesmu „Hurt“. Reditelj spota Mark Romanek uspeo je u samo četiri minuta da smesti gotovo sve one bitne stvari iz Kešovog života: mladost, iskustvo, religiju, karakter, ljubav i nemerljiv talenat. U tom spotu vidimo ostarelog Džonija kome se tresu ruke, kao i njegovu suprugu Džun Karter Keš čije lice je na ivici suza.

Činjenica da je ona preminula samo tri meseca nakon snimanja spota, a Džoni sedam meseci kasnije, ovom video kolažu daju posebnu dozu simbolike. Te slike starog bračnog para Keš, prošarane njihovim snimcima iz mladosti (od kojih je posebno zanimljiv onaj na kome Džoni obilazi napuštenu kuću u kojoj je odrastao), kao i slikama Isusa Hrista razapetog na krst kome upravo zabijaju eksere u ruke, vlaže oči svakom živom biću kome srce stoji na pravoj strani.

Kada bih bio primoran da odlučim koji je najlepši spot koji sam gledao, kao iz topa bih odgovorio “Hurt”. Ukoliko još uvek niste videli ovo minijaturno remek delo, otiđite na Jutjub, ukucajte Džoni KešHurt” i odmah će vam se pojaviti. Poslušajte reči pesme (koju je inače napisao Trent Reznor iz grupe “Nine Inch Nails”, ali posle ovog spota izjavio je kako i on sam oseća da je “Hurt” više Kešova pesma nego njegova), udubite se u kadrove i jamčim vam da ćete nakon odgledanih 250 sekundi biti emocionalno protrešeni i potrešeni više nego da ste ogledali neki trosatni filmski spektakl.