Pogledajte: Protomartyr - June 21

Detroitski post punk bend Protomartyr objavili su novi album Ultimate Success Today 17.jula za izdavačku kuću Domino. Do sada su podelili  tom prilikom podelili video spotove za pesme  "Processed By the Boys" i „Michigan Hammers

Sada su podelili video za pesmu „June 21“.  u režiji Ashley Armitage. Joe Casey je izjavio: „Nostalgija i žaljenje pod nestabilnom senom. Na primjer, postoji stih iz pesme Aleksandra Robotnika 'Problemes D'Amour' (nalazi se na ledu, ali neće zadržati). 12-inčni remiks te pesme bio je toliko popularan u Detroitu da je postao tema WJLB-a i korišten je u njihovoj reklamnoj kampanji 'Strong Songs'. U meni ta pesma budi šuštanje letne trave, cviljenje 2-taktnog 50-kubnog motora, rastući žamor cikada i atmosferu leta, nadam se da je taj osećaj zarobljen u June 21 “

Rediteljka Ashley Armitage izjavila je : „Kad sam prvi put slušala "June 21 “, odmah sam osetila nostalgiju. Jedna od prvih rečenica u pjesmi spominje „prima balerinu“, pa sam uzela tu temu i krenula sa njom. Mnogo sam promenila kuća i gradova u svom životu i postoji nešto tako opipljivo i gorko u napuštanju mesta. Imam vrlo specifična sećanja o svakoj kući u kojoj sam ikada živela, i želela sam snimiti muzički video koji predstavlja taj osjećaj. Glavni junak u ovom filmu je starija žena koja je u ovoj kući živela cijeli život. Konačno odlazi i gledamo kako bukvalno pleše kroz uspomene u kući. "

Ultimate Success Today je peti album benda i naslednik alabuma Relatives in Descent iz 2017.godine i EPja Consolation iz 2018.godine.

Bend je ko-producirao Ultimate Success Today  sa David Tolomeijem (Dirty ProjectorsBeach House) koji je takođe radio i miks. Album je snimljen u Dreamland Recordins studiju, crkvi iz XIX veka koja se nalazi u državi Njujork.

Protomartyr čine Joe Casey (vokal), Greg Ahee (gitara), Alex Leonard (bubanj), i Scott Davidson (bas). Na albumu su gostovali Nandi Rose ili Half Waif (vokal), Jemeel Moondoc (alt saksofon), Izaak Mills (bas klarinet, saksofon, flauta), i Fred Lonberg-Holm (violončelo).

Preporuka