Pogledajte: Piroshka - Everlasting Yours

Piroshka je bend koji čine veterani britanske muzičke scene. Miki Berenyi (gitara/vokal) iz benda Lush,  gitarista benda MooseKJ "Moose" McKillopMick Conroy, basista benda Modern English i Justin Welch, bubnjar benda Elastica, najavili su debi album, Brickbat, i podelili prvi singl "Evelasting Yours". Briskbat izlazi 15.februara sledeće godine za izdavačku kuću Bella Union

Sada su podeliliu video za prvi singl "Everlasting Yours". Video su režirali Martin Andersen i Chris Bigg.

Lush su se ponovo okupili 2015.godine, sa Welchom koji je zamenio preminulog Chris Aclanda na bubnjevima. Bend je objavio veoma dobar EP, Blind Spot 2016.godine. Kasnije te godine basista Philip King je napustio bend i na njegovo mesto, za poslednji nastup, pre ponovnog kraja benda, došao je Conroy. Welch je prvi predložio da se oformi novi bend, i McKillop, kao životni partner Miki Berenyi, sa kojim ima dvoje dece, bio je očigledan izbor za četvrtog člana benda. Lush i Moose su bili vodeći bendovi rane shoegaze scene sa početka 90ih

Welch je nakon prvih proba izjavio "Zvučali smo odlično, kao pravi pank bend. Mick je doneo veliku količinu entuzijazma i uneo je živost, i pomislio sam, ovo je bend u kome bih želeo da budem."

Conroy je dodao "Video sam Lush toliko mnogo puta, da mi se činilo da sviram sa starim prijateljima. Miki se složila, a i Moose je bio slobodan, pa smo pomislili, hajde da se dobro provedemo.

Nakon prvog raspada benda Lush, 1998,godine Miki se povukla iz muzike i posvetila se odgajanju dece i radu u časopisima. "Nakon koncerta u Mančesteru, Welch je pitao da li bih bila zainteresovana za nešto novo" izjavila je Berenyi "ali ja nikada nisam stvarala muziku van benda Lush i nisam želea da radim solo. Trebao mi je neko da me motiviše i u ovom slušaju to je bio Justin. Poslao mi je snima bubnjeva sa gitarskim deonicama i čudnim rečima, pa sam napisal stihove i snimila vokale, što je postalo "This Must Be Bedlam" i "Never Enough". Kada je Mick dodao bas, zvučalo je odlično. Kada je Moos dodao gitara i klavijautre pomislila sam - nikada nisam nešto poput ovoga ranije, bilo je veoma zabavno."

Ime benda dolazi iz mađarske verzije bajke o Crvenkapici.

Preporuka

share
share