Pogledajte: Oneohtrix Point Never - No Nightmares

 

Oneohtrix Point Never (Daniel Lopatin) podelio je video za novu pesmu "No Nightmares", u kojoj gostuje The Weeknd (Abel Makkonen Tesfaye). Animirani video režirao je studio Reliquary House umetnika Natea Boycea.

Boyce je izjavio o saradnji sa Lopatinom: „Dan mi je u početku poslao odlomak Rilkeova„ Strah od neobjašnjivog “kao poticaj da započnem s radom na našoj ideji o poništenoj animaciji. Abel i Dan prelaze psihoanalitički nabijene scenarije i prostore koji dočaravaju groznu kombinaciju umetničkih i arhitektonskih referenci. Na kraju sam počeo povezivati ​​implikacije Rilkeove pesme s biblijskom pričom o Vezivanju Isaaca, priču koju sam kao dete mrzeo i koja je postala podtekst za drugu polovicu dela. Uprkos činjenici da je Abraham osujećen božanskom intervencijom, bio sam prestravljen njegovom neshvatljivom revnošću i spremnošću da žrtvuje vlastito jete, s kojim sam se poistovetio. Ova priča je osigurala moj konačni ateizam, ali i moju stalnu fascinaciju kako su ove arhaične priče, simboli i motivi i dalje relevantne i na mnogo načina još uvijek strukturiraju naše iskustvo. Dakle, kao što se to događa u animaciji, ovaj proces individuacije kroz arhetipsku projekciju započinje herojskim idejama koje prelaze u teskobu i strah, a kulminiraju karnevalskim ismevanjem vere potrebne za suočavanje sa tim strahovima. "

Lopatinov najnoviji album, Magic Oneohtrix Point Never, objavljen je u oktobru na etiketi Warp. Najnoviji album The Weeknda, After Hours, izašao je u martu na etiketi XO / Republic.

Preporuka