Od noviteta, tu je novi album za Dinosaur Jr, koji je Gistro Heavy Rotation. Nema danas mnogo muzičara koji rade gitari ono šta joj Džej Meskis radi. 

Kada su u pitanju klasici, današnji Gistro evergreen je kultno debi izdanje za Captain Beefhearta iz 1967. godine. Slušamo dve pesme koje nisu toliko tipične za ovaj album, ali koje savršeno pašu uz letnji dan i limunadu ili pivo. 

Veteran baroknog popa Nil Henan i njegovi The Divine Comedy ove godine se vraćaju 11. studijskim albumom „Foreverland“. Svi koji vole Nilovu poeziju, gudačke aranžmane, koji još uvek nose decu i sebi, raduju se letu, imaju dobre šanse da uživaju u ovom neobičnom pop albumu. 

Tu je još prvi elektro-pop singl sa novog albuma Becka, odnosno drugi, akustični, sa nove Wilco ploče. Oba albuma stižu u septembru. 

Za nedeljni soul ugođaj, danas su zaduženi Majkl Kivanuka, Smok Robinson, Harold Melvin i Vilijam Devon. 

Čućete još koja pesma iz ovogodišnje produkcije konkuriše za najveći letnji pop hit, bar kad je ova emisija u pitanju. 

Slušamo još Portishead (kako obrađuju ABBA), Calexico ( obrađuju Nika Drejka) Boba Dilana (obrađuje Sinatru), Pixies (obrađuju život), Wye Oak, i mnogo toga još. 

Udahnite još jednu julsku nedelju uz letnje Gistro hitove. 

Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu.

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde.

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča. U plejeru ispod možete preslušati najnovije izdanje ove emisije.

 

Preporuka