Pogledajte: The Natvral - New Moon

Kip Berman, bivši pevač / tekstopisac benda The Pains of Being Pure at Heart, najavio je početkom ovog meseca svoj prvi samostalni album kao The Natvral. Album pod nazivom Tethers izlazi 2. aprila u izdanju Kanine. Berman je tom prilikom podelio video za vodeći singl albuma, "Why Don’t You Come Out Anymore?" ,  režiji Remyja Holwicka. 

Sada je podelio video za pesmu "New Moon". Berman govori o konceptu iza kojeg stoji „New Moon“ u saopštenju za štampu: „Moja prijateljica je bila u vezi za muzičarem dobrog srca, ali siromašnim. U nekom trenutku njihova veza je završila i ona se udala za nekoga ko je pružio malo više stabilnosti - i zamolila me da pevam pesmu na njihovom venčanju. Rado sam otpevao pesmu za koju me zamolila, ali to me iskustvo navelo da napišem drugu. Nisam mislio saosećati sa njenim bivšim - premda je teško to ne učiniti. I nisam hteo reći da je izabrala nešto pogrešno za sebe, jer joj više odgovara nova osoba. Ali samo sam želio shvatiti onaj trenutak kad znaš da ljubav neće biti dovoljna i vreme je da se oprostiš. "

Berman dodaje, u vezi sa nastankom videa: „Bili su to još rani dani socijalnog distanciranja, i pokušao sam to vreme iskoristiti što sam bolje mogao, a da nikoga nisam riskirao. Otišao sam u prazan park i snimio se. Zatim sam snimku poslao svom prijatelju Artu Boonparnu, koji je snimio neke od mojih najdražih starih spotova za The Pains of Being Pure at Heart ('Everything With You', 'Friction of Young Adult' 'Anymore' i 'Know Me More'). Bilo je pomalo tužno što nismo mogli biti zajedno, ali bilo je lepo što još uvek možemo nešto stvoriti zajedno. Na kraju, razdvojenost nije bila kraj svijeta - samo pauza. Nisam mogao zamisliti da bi se satih poput: ‘Bit ćemo dobro, samo ne večeras’ osećao tako nažalost prikladnim za ovaj trenutak. Ali nadam se uskoro boljim danima. ”

Tethers je snimljen u samo sedam dana s producentom Andyjem Savorsom, koji je u prošlosti radio sa The Pains of Being Pure at Heart. Govoreći o procesu, Berman u izjavi za štampu navodi: „To nije bila toliko odluka o tome kako raditi. To je bio jedini način. Imao sam ove pesme, ali nisam imao puno vremena, pa smo snimili sve što smo brže mogli i u trenutku,  kako smo umeli i nadali se najboljem. "

U novembru 2019. godine Berman je najavio raspuštanje i prestanak sa radom pod imenom The Pains of Being Pure at Heart. Prošle godine su se nakratko okupili zajedno sa bendom Hatchie kako bi snimili obradu pesme „Sometimes Always“, benda The Pains of Being Pure at Heart u dobrotvorne svrhe.

Preporuka

share