Pogledajte: Liars - Big Appetite

Liars (projekat Angusa Andrewa) najavili su maja meseca novi album "The Apple Drop" i rom prilikom podelili video za pesmu, "Sekwar". "The Apple Drop" bi trebao izaći 6. avgusta na etiketi Mute.

Sada su podelili drugi singl, "Big Appetite", i prateći uvrnut video za koji je napravljen postavljanjem kamere na bušilicu u režiji Clemensa Habichta.

"Mislio sam da je bavljenje palicama za video" Sekwar "testiralo gornje granice mog praga straha, ali ispostavilo se da je bušilica uperenog blizu mog čela zaista stvar noćnih mora", kaže Andrew u saopštenje za javnost.

Clemens dodaje: „Bušilica je okrenula kameru do 2000 okretaja u minuti, a vrlo stvarni potencijal za slučajnu trepanaciju dao je snimanju dodatnu snagu. Teror koji doživljava gotovo slomljeni, ali žestoko odlučni svemirski putnik meša se s bojama slatkiša delirične neskrivene euforije, uz lucidna sećanja članova benda Cameron Deyell i Laurence Pike, koji su se pridružili Angusa iz daleke, optimistične i jednostavnije prošlosti. ”

Posljednja dva albuma Liars bili su "TFCF" iz 2017. i "Titles With The Word Fountain" iz 2018. godine.

Prethodna dva albuma Andrew je kreirao sam dok je za "The Apple Drop", sarađivao sa avangardnim jazz bubnjarom Laurenceom Pikeom, multiinstrumentalistom Cameron Deyell-om i tekstopiscem Mary Pearson Andrew.

„Po prvi put prihvatio sam saradnju od rane faze, omogućavajući radu drugih da utiču na moj rad“, kaže Angus Andrew u saopštenju za štampu. Dodaje: "Cilj mi je bio stvarati izvan svojih mogućnosti - nešto veće od sebe." Za teme albuma, Andrew kaže: "Zamah i revolucija bile su teme koje sam želio istražiti, pružiti slušatelju ovaj osećaj transformacije i osećati se kao da ste prebačeni kroz crvotočinu."

Rezimirajući tamo gde je trenutno kreativno, Andrew zaključuje: „Kroz istoriju Liars neprestano sam pokušavao razviti nove metode stvaranja muzike. Na svakom sam projektu u osnovi napustio prethodne metode i umesto toga pokušao naučiti različite načine pisanja i stvaranja pesama. Nekada sam ovo putovanje doživljavao kao ravnu liniju, sada sve više shvatam da je moja putanja sličnija spirali. Kako se generišu nove ideje, starije poprimaju novo značenje i dalje se razvijaju. "