Pogledajte: Depeche Mode - Wagging Tongue

Depeche Mode su u martu objavili novi album, "Memento Mori". Sa ovog albuma podelili su pesme "Ghost Again" i "My Cosmos Is Mine".

Sada su podelili video za pesmu "Wagging Tongue" koji je režirao The Sacred Egg je režirao video, uz kreativn savete Antona Corbijna.

U saopštenju za javnost se kaže da je video „smešten u kinematografski univerzum gde su pravila koja regulišu međuljudsku komunikaciju stroga i nadrealna”. I dodaje da priča priču o „mladom paru iz malog udaljenog sela koji se pridružuje svojim komšijama u ritualu sukoba – onom koji privlači učesnike iz svih sfera života: advokate, biznismene, svećenike, policajce, čak i Martina Gorea i Davea Gahana iz Depeche Modea.”

"Memento Mori" je prvi album Depeche Mode koji će biti objavljen od smrti benda Andyja 'Fletch' Fletchera, koji je preminuo u maju u 60. godini. Fletcher je radio na albumu pre svoje smrti.

"Memento Mori" je 15. studijski album benda i naslednik je albuma "Spirit" iz 2017. Turneja Memento Mori biće prva turneja benda u poslednjih pet godina i ukupno 19. turneja benda. Nakon Fletcherove smrti, zvaničnu postava Depeche Mode su Dave Gahan i Martin Gore.

Gore je rekao ovo o albumu u saopštenju za javnost: „Počeli smo rad na ovom projektu rano u pandemiji, a njegove teme su bile direktno inspirisane tim vremenom. Nakon Fletcheve smrti, odlučili smo da nastavimo, jer smo sigurni da je to ono što bi on želio, a to je projektu zaista dalo dodatni nivo značenja.”

Gahan je dodao: “Fletchu bi se svideo ovaj album. Zaista se radujemo što ćemo ga uskoro podeliti s vama i jedva čekamo da vam ga predstavimo uživo na koncertima sledeće godine.”

Depeche Mode će na ovim prostorima nastupiti 23.jula u Zagrebu, 26.jula u Bukureštu a 28.jula u Budimpešti.

Preporuka

share