Pogledajte: Death Valley Girls - Sunday

Losanđeleski goth-rock bend Death Valley Girls obaviće novi album, "Islands in the Sky", 24. februara preko Suicide Squeeze. Sada su podelili video za najnoviji singl, “Sunday”. Arturo Baston režirao je animirani video.

Bonnie Bloomgarden  izjavila je o pesmi "Sunday" u saopštenju za javnost: "Nedavno sam shvatila da sam otupela, lečila, intelektualizirala i izbegavala svoj bol i osećaje veći dio svog života. U proteklih nekoliko godina naučila sam da morate osećati i prolaziti kroz svoja osjećanja ili se oni zaglave, a onda postajete posuda ili kontejner za sva osećanja koja pokušavate izbeći! Ako ih priznate, osetite i obradite, možete ih osloboditi i izbaciti iz sebe! Ova pesma je u čast tom procesu! Osetite svoja osećanja, budite tako tužni da želite da plačete zauvek, a onda idite dalje, morate nastaviti da se krećete!”

U septembru, Death Valley Girls su podelile "It's All Really Kind of Amazing". Kada je album najavljen u novembru, podelili su njegov drugi singl, “What Are the Odds”.

U prethodnom saopštenju za javnost, Bloomgarden je izjavila o albumu, koji je prvobitno zamišljen dok je bila prikovana za krevet od misteriozne bolesti od novembra 2020. do marta 2021.: „Kada sam bila bolesna, počela sam da se pitam da li bi bilo moguće pisati ploču sa porukama ljubavi mom budućem ja. Ovo je zaista bio prvi put da sam svesno razmišljala o vlastitoj patnji i o tome šta bih u budućnosti možda trebala čuti kako bih se izlečila. Toliko sam se u životu borila sa mentalnim zdravljem, zlostavljanjem, PTSP-om i osećanjem da nigdje ne pripadam. I ne želim da iko – uključujući i mene u budućnosti – ikada više pati. Shvatila sam da ako smo svi deo jedne kosmičke svesti, kao što verujemo mi [Death Valley Girls], onda bi "Islands in the Sky" mogla poslužiti ne samo kao poruka ljubavi i prihvaćanja meni samoj, već i od svakog ja svakom sebi, jer smo svi jedno!”

Aktuelni album benda, "Under the Spell of Joy", izašao je 2020. preko Suicide Squeeze.