Pogledajte: black midi - Eat Men Eat

Black midi su podelili video za novi singl "Eat Men Eat". To je najnovije izdanje sa njihovog očekivanog albuma "Hellfire", koji će izaći 15. jula preko Rough Trade-a. Video je režirao Maxim Kelly.

Član benda Cameron Picton izjavio je o novoj pesmi: „Priča počinje u pustinji s dvojicom muškaraca koji su uključeni u očajničku potragu za nestalim prijateljima. Njihova potraga ih vodi do čudnog rudarskog objekta koji, uprkos nedostatku prirodnih resursa u ovoj oblasti, otvara svoja vrata da ih dočekaju još čudniji domaćini. Te večeri, bez znaka njihovih prijatelja, ogromnu gozbu priredio je razdražljivi kapetan rudnika, koji izvodi dug govor, ohrabrujući sve da se prepuste, jer će ovo biti posljednja noć radnika prije nego što se vrate svojim porodicama. Sa dobrim razlogom za sumnju, protagonisti glume proždrljivost i konzumiraju što je manje ljudski moguće. Nažalost, kako kasnije otkrivaju, ni to nije sasvim dovoljno. Pada noć, oni se skrivaju i dok radnici padaju u komu, upravnici, pod nadzorom kapetana, pripremaju se za ispumpavanje njihovih otrovanih stomaka. Ispostavilo se da je svrha rudnika da nabavi višak ljudske želučane kiseline koja se koristi u proizvodnji bastardiziranog krvavog crnog vina, koje se prodaje i voli u regiji. Nakon što je šira zavera otkrivena i kada shvate da su njihovi prijatelji odavno otišli, partneri odlučuju da moraju uništiti objekat. Međutim, jedan od muškaraca doživljava blage efekte otrova i proizvodnja kiseline u njegovom želucu postaje prenaglašena. Dok mu grudi bukvalno bubre, on kaže šta bi moglo biti njegovo poslednje zbogom partnerki, a drugom muškarcu je prepušteno da diže teret sam. On uspeva i dok beže, ruku pod ruku, demonski kapetan izbija iz zapaljenog žara i proklinje dvojicu muškaraca na pakao refluksne kiseline do kraja njihovih dana. Ipak, ne vide razloga za brigu, jer će se sigurno vratiti kući pozdravljeni kao heroji.”

Nakon najave novog albuma u maju, bend je podelio pesmu "Welcome to Hell".

Aktuelni album benda, "Cavalcade", izašao je prošle godine preko Rough Trade-a. Njihov debi album, "Schlagenheim", izašao je 2019. takođe preko  Rough Trade-a.