Pogledajte: Bell Orchestre - IV: What You’re Thinking

Bell Orchestre (u kojem su Sarah Neufeld i Richard Reed Parry iz Arcade Fire) najavili su januara meseca svoj novi album, prvi u 12 godina, House Music, i tom prilikom podelili novu pesmu "V: Movement". House Music izlazi 19. marta na etiketi Erased Tapes. Sada su podelili video za pesmu "IV: What You’re Thinking".

U saopštenju za javnost kaže se da je album "gotovo u celosti stvoren iz jedne improvizacijske sesije između njegovih članova". Snimljeno je u seoskoj kući Neufeldove u Vermontu uz pomoć inženjera Hansa Bernharda. U bendu nastupaju Neufeld (violina, vokal), Parry (bas, vokal), Pietro Amato (francuska horna, klavijature, elektronika), Michael Feuerstack (pedalna gitara, klavijature, vokal), Kaveh Nabatian (truba, gongoma, klavijature, vokal ) i Stefan Schneider (bubnjevi).

Neufled je izjavila za medije: „Kad biste odsekli prednji zid kuće i pogledali unutra, vidjeli biste odjeljak s trubama - s toliko različitih stvari koje se događaju - na prvom spratu onoga što bi inače bilo bio dnevni boravak / trpezarija, i bio je pun haos sa stolovima kalimba i harmonika i sintisajzera i rogova. Zatim putujete na sprat, a tu smo ja i Richie u praznoj, toplo zvučnoj drvenoj spavaćoj sobi. Mike je bio na pedalu u kupaonici, na istom spratu kao i mi. A zatim se stepenicama, na tavan a tamo je Stefan, sam na bubnjevima. To je velik komad zemlje, a ako biste izašli van da biste predahnuli, pogledali biste i čuli kako sva ta luda sranja izlaze sa svih različitih spratova, ispunjavalo je ovu dolinu, a kako je puna kamenja zvuk bi odskakao naokolo. Bilo je sablasno i sjajno. "

Parry je dodao: „Većina mojih omiljenih snimaka ima neki element istraživačkog i slučajnog osećaja u muzici, osjećaj koji odražava istinu muzičkih umova koji su delomično super fokusirani na određene muzičke ideje, a delomično lutaju, istražujući muzički svet koji okružuje te ideje. Mislim da je zaista zadovoljavajuće kao slušatelj kad možete čuti kako muzički um istražuje ideju - ne samo muzičar koji je ideju unaprijed formirao i uvežbao 100 puta dok nije potpuno savršena i ispeglana. Na ovom snimku, svatko od nas šestoro istovremeno istražujemo vlastite ideje, duboko osluškujući širom otvorene umove i u potpunosti uronjeni u svoje čudne i lepe male unutrašnje muzičke svetove. "

Posljednji album benda bio je As Seen Through Windows iz 2009. godine.

Preporuka

share

share