Pogledajte: Amyl and the Sniffers - Hertz

Australijski pankeri Amyl i The Sniffers najavili su jula meseca novi album "Comfort to Me" i tom prilikom podelili video za prvi singl "Guided By Angels". "Comfort to Me" izlazi 10. septembra putem ATO-a

Sada su podelili video za pesmu "Hertz" koji je režirao John Angus Stewart.

"'Hertz" je sanjarenje o želji da odete na selo i vidite krajolike osim grada, " izjavila je Taylor u saopštenju za javnost. "Napisana je 2019. godine, ali jako zvuči kao pesma o pandemiji, jer je sanjarenje o odbojnosti zatočeništva i frustracije zbog zaglavljivanja na jednom mestu."

"Comfort to Me" drugi je album benda, nastavak istoimenog debija iz 2019. godine. Nick Launay (Nick CaveIDLESYeah Yeah Yeahs) miskovao je album i Bernie Grundman (PrinceMichael Jackson, Dr. DreOutKast) uradio je master. John Angus Stewart režirao je spot za pesmu "Guided By Angels". Pevačica Amy Taylor, gitarista Dec Martens, basista Gus Romer i bubnjar Bryce Wilson - napisali su album tokom pandemije dok su zajedno živeli u karantinu u istoj kući. To je omogućilo više vremena za rad na pesmama i njihovo usavršavanje.

"Nihilistički punk uživo, uživo u ovom trenutku, pozitivnosti i pobednika koji su se pogodili, još uvek je bio prisutan, ali bio je i bolji", kaže Taylor u saopštenju za medije. "Cela stvar je bila manje spontana i mračnija."

Taylor je dodala: „Količina vremena i misli koje sam uložila u tekstove za ovaj album potpuno se razlikuje od EP-a, pa čak i prve ploče. Polovina tekstova napisana je tokom australijske sezone požara, kada smo već nosili maske da se zaštitimo od dima u vazduhu. A onda kada je pandemija pogodila, naše mogućnosti bile su iste kao i svima ostalima: idite naći dnevni posao i raditi u intenzivnim uslovima ili sedite kod kuće i utapajte se u samointrakciji. Upala sam u drugu kategoriju. Imala sam svu ovu energiju u sebi i nigde je nisam mogla staviti, jer nisam mogla nastupiti, i to je imalo nervozan uticaj na moj um. Moj mozak se razvio i iskrivio i moj način razmišljanja o svetu se potpuno promenio."

„Morala sam se suočiti s puno autoriteta tokom 2020. godine i shvatiti svoj nedostatak moći, učinila sam da se osećam i više destruktivnom i više samodiscipliniranim, nihilističnijom i depresivnijom i ogorčenijom, što me na kraju potaknulo nekom vrstom nemilosrdne motivacije. Postala sam privremeno čudovište. Više sam se zabavljala, ali sam i više vežbala, čitala knjige i jela povrće. Bila sam poput jaja koje je ušlo u kipuću vodu kad je ovo počelo, gnjecavo i slabo, ali tvrde površine. Izašao sam još teže. Iznutra sam još uvijek mekana, ali na drugačiji način. "

Za kraj, Taylor kaže: "Ljudi će koristiti druge bendove kao zvučnu referencu kako bi ga učinili probavljivijim, a novinari će učiniti da izgleda pretencioznije i promišljenije nego što zapravo jeste, ali na kraju smo ovaj album samo mi - sirovo samoizražavanje prkosna energija, neprilična ranjivost. "

Preporuka