Penelope Isles najavili debi album

Britanski kvartet Penelope Isles nedavno su potpisali za izdavačku kuću Bella Union, i najavili su debi album Until the Tide Creeps In i podelili video za pesmu "Chlorine". Until the Tide Creeps In izlazi 12.jula.

Bend čine brat i sestra Jack i Lily Wolter, koji dolaze sa Isle of Man, Jack Sowton i Becky Redford. Bend je nastao kada se Jack vratio kući sa studija umetnosti.

"U trenutku kada sam se vrati kući Lily nije više bila dosadna mlađa sestra, porasla je i počela da svira u bendovima i piše pesme." izjavio je Jack "Ubrzo smo postali veoma bliski. Ja sam napisao nekoliko pesama, i osnovali smo bend Your Gold Teeth. Malo smo svirali a onda je Lily otišla u Brajton na studije. Par godina kasnije i ja sam se preselio tamo i osnovali smo Penelope Isles."

Jack kaže da se album bavi temema napuštanja doma, odlaska, sa raznim životnim promenama i odrastanjem. "Razlika između nas je šest godina, tako da su naša iskustva drugačija, ali delimo sličnu inspiraciju kada stvaramo muziku. Veoma je cool imati dva tekstopisca u bendu jer ja veoma volim njene pesme."

Jack je režirao video za pesmu "Chlorine".

Until the Tide Creeps In:
1.) Chlorine
2.) Round
3.) Not Talking
4.) Underwater Record Store
5.) Three
6.) Gnarbone
7.) Leipzig
8.) Looking For Me Eyes First
9.) Cut Your Hair
10.) Through The Garden

Preporuka

share

share