Pearl Jam nakon šest godina najavili novi album

Pearl Jam su najavili novi album Gigaton,  koji izlazi 27.marta za izdavačke kuće Monkeywrench/Republic​. Ovo će biti prvi album nakon pauze od 6 i po godina i albuma "Lightning Bolt". Još uvek nije poznato više detalja o albumu.

2018.godine Pearl Jam su podelili pesmu "Can't Deny Me", ali još uvek se ne zna da li će ova pesma biti deo ošekivanog albuma. U izjavi za medije stoji da će prvi zvanični singl biti pesma "Dance of the Clairvoyants" i biće objavljen u nedeljama koje dolaze. Album su producirali Josh Evans i Pearl Jam.

Fotografija koja se nalazi na omotu albuma delo je kanadskog fotografa, snimatelja i morskog biologa Paula Nicklena i uslikana je na Svalbardu, u Norveškoj. U izjavi za medije stoji da "fotografija prikazuje vrhunac topljenja glečera."

Mike McCreedy je izjavio "Snimanje ovog albuma je bilo dugo putovanje, Povremeno je bilo emotivno mračno i konfuzno, ali istovremeno uzbudljiv i eksperimentalan put muziškog iskupljenja. Saradnja sa kolagama iz benda na albumu Gigaton dalo mi je veće soećanje ljubavi, svesnosti i spoznaje potrebe za vezama među ljudima u ovim vremenima."

Preporuka