Okkervil River najavili novi album

Okkervil River, projekat Will Sheffa i njegovog pratećeg benda, najavili su novi album "In the Rainbow Rain" i podelili prvi singl "Don't Move Back to LA". "In the Rainbow Rain" izlazi 27. aprila za izdavačku kuću ATO.

Sheff je sam producirao novi album, koji je mikosvao Shawn Everett (Perfume Genius, The War On Drugs). Prethodni album "Away" Okkervil River objavili su 2016.godine. Na album "In the Rainbow Rain" prateći bend čine Lazar Davis (bas), Will Graefe (gitara), Sarah Pedinotti (klavijature) i Cully Symington (udaraljke). Oni su ujedno i bend na turneji. Sheff je izjavio o prethodnoj turneji "To je bilo moje najbolje iskustvo u poseldnjih nekoliko turneja. Osećao sam e ponovo ako dečak. Shvatio sam koliko sam srećan što mogu da se bavim muzikom ovoliko dugo."

O pesmi "Don't Move Back to LA" Sheff je izjavio "postoji jedan veoma jasan impuls iza ove pesme, mnogo mojih prijatelja se odselili za Los Anđeles, i ja sam bio veoma tužan zbog toga i želeo sam da napišem pesmu o tome kako ne želim da odu. Mislim i da je i o mojoj dugogodišnjoj želji da odem iz Njujorka."

In the Rainbow Rain:
1) Famous Tracheotomies
2) The Dream And the Light
3) Love Somebody
4) Family Song
5) Pulled Up the Ribbon
6) Don't Move Back to LA
7) Shelter Song
8) How It Is
9) External Actor
10) Human Being Song