Jedina dobra stvar sa lošim stvarima je što se čak i one završe. I najodvratniji dan će se u nekom ttenutku pretvoriti u noć, posle koje nas čeka novi dan. U zavisnosti od našeg karaktera i naše snage da preveslamo sve to loše je i kakav će nam novi dan biti. Oni koji se uspešno regenerišu nakon velikih sranja i reše da od nove zore počnu sve ispočetka, imaju najveće šanse za uspeh. Nije čudo što se samo najveći sportisti vraćaju u meč i onda kada izgleda da više nemaju nikakve šanse. Zato je današnji Gistro FM posvećen svima koji su nekad imali snage i hrabrosti da se vrate iz otpisanih. Jer ma kolika da je muka velika, sutra je novi dan. Može se ispočetka.

O tome pevaju Spearmint u, ako mene pitate, jednoj od najlepših pop pesama svih vremena i sa kojom počinje današnja epizoda. Sličnom temom u ovoj 888. emisiji bave se i Teenage Fanclub, Departure Lounge i Eva Braun.

Novi, šesti album grupe uz Kalifornije Grandaddy zvuči mnogo moćno, a isto bi se moglo reći za drugo izdanje kanadskog psihodeličnog folk benda Loving. Njih sam najviše slušao poslednjih par dana i to su današnji albumi nedelje.

Pre desetak dana preminuo je Damo Suziki, nekadašnji pevač nemačkih keautrok pionira Can. Kako bivam stariji sve više volim ovaj bend, da sada imam mišljenje kako je njihov uticaj na rok muziku možda samo za nijansu manji od uticaja Velvet Underground npr. U ovoj epizodi slušamo tri Can pesme koje peva Damo, sa tri albuma s početka sedamdesetih, od kojih je svaki remek-delo.

Ako vam se sluša džez tu je sjajni novi album trija kog predvodi pijanista Vidžej Ajer, a pored njih u ovoj epizodi društvo nam prave Radiohead, Ash, Li Hejzelvud, Darkwood Dub, Blur, Faust i mnogi drugi.

Novi počeci su najčešće teški, ali uz neke pesme koje se vrte u ovoj Gistro FM epizodi, gotovo sam siguran da će bar za mrvu biti lakši. A pre svega mogući. Start again, regain control.

Preporuka